Hoe afbeelding vectoriseren?

U kunt een afbeelding zelf vectoriseren, automatisch vectoriseren of laten vectoriseren. In dit artikel worden de mogelijkheden omschreven. Bij iedere optie worden de voor- en nadelen in kaart gebracht.

 

Zelf vectoriseren

Met onder andere Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, CorelDRAW en Inkscape kunt u uw afbeelding vectoriseren. Op Youtube staan een aantal voorbeelden:

 

Watch this video on YouTube.

 

Zelf vectoriseren is gratis. Helaas duurt het even voordat u met deze software kunt werken. Daarnaast blijft het vectoriseren van een afbeelding een tijdrovende klus. Ook al bent u nog zo goed, het blijft handwerk.

 

Automatisch vectoriseren

Op Vectormagic.com en autotracer.org kunt u een raster afbeelding omzetten naar een vector afbeelding. Autotracer is gratis. Bij Vectormagic zijn de eerste drie converts gratis. Daarna worden er kosten in rekening gebracht. Er is een zichtbaar verschil tussen de kwaliteit. Op onderstaande afbeelding kunt u dit zien.

 

vergelijking_vectoriseren_autotracer_vectormagic_image2vector

 

Zoals u ziet is het hoofd bij Autotracer en Vectormagic blokkerig en minder goed herkenbaar. Bij de vector afbeelding van Image2Vector zijn de lijnen rond en is het hoofd goed herkenbaar. Dit is het kwaliteitsverschil tussen online software en handwerk. Door gebruik te maken van online software bespaart u kosten. Helaas is het uiteindelijke resultaat meestal niet naar wens. Het is dan ook niet voor niets dat Vectormagic een dienst aanbied waarmee gevectoriseerde afbeeldingen kunnen worden “geoptimaliseerd”.

 

Laten vectoriseren

Indien u geen tijd heeft om uw afbeelding zelf te vectoriseren, dan kunt u dit laten doen. Er zijn bedrijven die dit voor u kunnen doen. Image2Vector is zo’n bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het snel en vakkundig vectoriseren van afbeeldingen. We hanteren een vaste prijs van 49,95 (inclusief BTW) voor het eenmalig vectoriseren van een afbeelding. In dit filmpje kunt u zien hoe de professionals van Image2Vector een afbeelding vectoriseren.

 

Watch this video on YouTube.

 

> STUUR UW AFBEELDING OP

Wilt u uw afbeelding nu laten vectoriseren door Image2Vector? Upload dan de afbeelding die u wilt laten vectoriseren. Druk daarna op “Verstuur”. U ontvangt binnen 24 uur een bevestiging met de factuur. Nadat u het verschuldigde bedrag heeft overgemaakt, beginnen wij met het vectoriseren van uw afbeelding (dit is dus een aanvraag, geen bestelling)

 

Mailt u liever met uw eigen e-mail programma? Mail dan naar info [@] image2vector [.] nl. 

[gravityform id=”21″ name=”contactformulier blog – hoe afbeeldingen vectoriseren” title=”false” description=”false”]

Comments are closed.